Fóliás medence
zsaluköves medence

A zsalukő elemekből felépülő medence az egyik legközkedveltebb medencetípus, a vasbeton alapra zsalukövekből építjük fel az oldalfalat, melyre vakolás és bélelés után felkerül a fólia. Betonmedencék fóliázásához Alkorplan 1.5 vastagságú szálerősített
fóliát használunk

Az általunk használt anyagokra a gyártó 5 illetve 10 Év garanciát vállal. (Sima vagy mintás Akril bevonatos)
Az AKRIL bevonatos fólia előnye, hogy sokkal könnyebb tisztítani, kevésbé tud rajta megtapadni az alga és a vízkő és a só.
Egy remek minőségű, és fóliás szakemberek által fóliázott medencének legalább 10-15 évig tökéletesen kell üzemelnie.

RENOLIT ALKORPLAN fóliák

A szöveterosített fólia a világon leggyakrabban használt technológia úszómedencék belső felületéhez. Napjainkban ez a piacon a legkevesebb hátránnyal és legtöbb előnnyel járó megoldás. Egyszerű és gyors kivitelezésének, esztétikus megjelenésének, méltányos árának és 10 éves vízzárósági garanciájának köszönhetően a világszerte legtöbbet használt medencebéleléssé vált. 

Minimális karbantartás… és könnyű tisztíthatóság. 
Nincs több lepattogó üvegmozaik.
Nincs több megfeketedett fugahézag.
Nincs több lemálló festékbevonat.

A RENOLIT ALKORPLAN ideális burkolat akár otthoni, akár közösségi medencékhez. Európa szerte számos szállodai és olimpiai medencénél és aquapark medencénél használtak RENOLIT ALKORPLAN fóliabélelést, amely nemcsak minimális karbantartást igényel, de vízzáróság is garantál, ráadásul más burkolatokhoz képest fele annyi idő alatt beépíthető. Nagyfokú rugalmasságának és ellenállóképességének köszönhetően bármilyen medenceformához alkalmazkodik, és intenzív használat esetén is tartós.

A fóliás medence tökéletes megoldás olyankor is, amikor a medencéje teton, alagsorban van, ahol a szerkezeten esetleg kisebb repedések, mikropórusok vannak, ahol egyébként szivárgás, átfolyás lehetne a fólia hiányában.

A RENOLIT ALKORPLAN fólia elonyei közösségi medencéknél:

  • Bármilyen medenceforma kivitelezhető.
  • Tisztán és zajtalanul, más burkolatokhoz képest fele annyi idő alatt elkészül. 
  • Alig igényel karbantartást.
  • Ideális problémás vagy bonyolult kialakítású medencék felújításához.
  • A medence mérete és formája nem számít.